Saham MITI - Cara daftar online | Just Blogging







Saham MITI - Cara daftar online

Cara daftar IPO MITI

Cara main saham IPO atau Initial Public Offer ni antara yang kurang risikonya dalam Bursa Malaysia. IPO adalah tawaran saham sebelum listed nya sesuatu saham tersebut di Bursa Malaysia.

Syarat: Mestilah berumur 18 tahun ke atas berstatus bumiputera warganegara Malaysia. Sumber kewangan mestilah mencukupi.

1. Mula-mula daftar di laman web saham online MITI.
2. Klik ruangan daftar dan isikan maklumat yang diperlukan


Untuk ruangan akaun CDS tersebut mestilah panjangnya 15 digit. BUKAN 9 digit seperti yang selalu dipaparkan sebabnya diperlukan kod broker dan branch.

Lepas tu upload gambar kad pengenalan depan belakang. Aku ambil gambar cantik2 kasi jelas, tapi bila upload tak boleh dua keping gambar (depan belakang IC) sekali gus. Kena dalam satu fail. So, ambil je gambar, send kat emel & susun dalam microsoft powerpoint. Lepas tu 'save as' dalam format JPEG.

Selepas selesai isikan maklumat. klik setuju dan tekan butang hantar. Emel akan dihantar untuk password sementara. Tukarkan password sementara tu pada yang baru.

Selesai!

Untuk daftar secara individu klik:

Untuk kita tengok saham yang listed sebagai IPO boleh check di:

Anda mungkin juga berminat:



Like the Post? Do share with your Friends.

No comments:

Anda mungkin meminati:

Many

IconIconIconFollow Me on Pinterest